Fitdoorgezondeten's Blog

Just another WordPress.com site

De zonnebrand leugen: hoe zonnebrandcrème eigenlijk kanker veroorzaakt

Het is weer uitermate lekker weer in Nederland. Mensen gaan massaal naar het strand om lekker bruin te bakken. De zonnebrandproducten vliegen als warme broodjes over de toonbank. Zonlicht zou namelijk huidkanker veroorzaken, dus is het zaak om je goed in te smeren. Maar… is dat eigenlijk wel zo?

Je hoort vaak genoeg dat blootstelling aan de zon huidkanker kan veroorzaken. Dat is helemaal juist. Zonlicht zorgt er juist voor dat je lichaam een resistentie opbouwt tégen kanker. Bij het zoeken naar de oorzaak van huidkanker en veel van de verschillende andere kankers zou men misschien eens moeten kijken naar het smeren van zonnebrandcrème en een tekort aan zonlicht/ultraviolette straling.

Wetenschappelijk onderzoek laat zien dat zonnebrandproducten juist kanker veroorzaken, doordat het de opname van UV-straling door je lichaam blokkeert. UV-straling zorgt er namelijk voor dat je lichaam vitamine D produceert.

Vitamine D is van levensbelang, omdat het een enorm positieve invloed op je immuunsysteem heeft. Onderzoek (www.naturalnews.com) toont aan dat vitamine D de kans op kanker tot zo’n 77% reduceert. Dit betreft alle veel voorkomende kankers zoals borstkanker, huidkanker, darmkanker longkanker, hersenkanker etc.

Door zonnebrandcreme te smeren zorg je er dus voor dat je de benodigde hoeveelheid vitamine D niet tot je krijgt, wat kanker in de hand werkt. Daarnaast bevatten veel van de zonnebrandcrèmes verschillende giftige en kankerverwekkende (www.digitaljournal.com) chemische ingrediënten. Deze stoffen worden bij het insmeren rechtstreeks door de huid opgenomen.

“Maar als je geen zonnebrandcrème smeert zul je toch verbranden?”
Ja, dat kan zeker zo zijn en er wordt hier natuurlijk niet beweerd dat verbranden gezond is voor je. Maar verbranden is vooral het gevolg van een gebrek aan antioxidanten in je voeding. Daarom is het zaak dat je er voor zorgt dat je genoeg antioxidanten binnenkrijgt door bijvoorbeeld veel bessen te eten of microalgen supplementen tot je te nemen, zoals chlorella, spirulina, astaxanthin etc. Daardoor zal je lichaam een natuurlijke resistentie opbouwen tegen DNA-mutaties door de straling.

Per huidstype verschilt het natuurlijk ook hoelang je in de zon kan blijven. Echter blijft het dan nog wel zaak om sowieso je dagelijkse onbeschermde hoeveelheid zonlicht/UV-straling tot je te nemen. Gemiddeld 20 minuten is vaak genoeg.

Mike Adams van HealthNews.com (www.naturalnews.com) heeft grondig onderzoek gedaan naar dit hele fenomeen. Hij heeft hier een interessante videopresentatie over gemaakt, waarin hij een kristalhelder beeld en feitenoverzicht geeft van de zonnebrand leugen:

The Truth About Sunlight, Cancer and Vitamin D:
http://www.youtube.com/watch?v=PFI9eF7rRLg&feature=related (23:23 min)

Meer weten? Kijk dan eens hier: http://www.leefbewust.com/themas/zonnebrand.html

Plaats een reactie